YÜKLENİYOR...

Okullarda

MENÜ SEÇİMİ

Begonya, kadrosunda yer alan Diyetisyenler, Gıda Muhendisleri, yöneticiler ve usta aşçılardan oluşan yetkin bir komisyonla aylık üretilecek master menüleri oluşturmaktadır. Bu menüler, çocuklarımızın yaşlarına uygun kalorilendirilerek müşteriler ile paylaşılır. Okul yönetiminin ve Begonya yetkililerinin oluşturduğu komite ile ortak karar ile yemek seçimi gerçekleştirilir. Bu komitede öğrenci başkanları, velilerin temsilcileri, okul yönetimi, diyetisyen yer almaktadır. Beslenme Dostu Okul Programı çerçevesinde öğrencilerin dengeli beslenmesi için gerekli çeşitliliğin sağlanması, Begonya’yı farklı kılan bir diğer uzmanlık konusudur.

KULLANILAN MARKALAR

Yemek yapımında kullanılan malzemeleri tedarik ettiğimiz firmalar;

· Satın alma tarafından; marka bilinirliği, lojistik sevkiyat garantiliği ve fiyat, · Ar-Ge tarafından lezzet, besin öğesi kaybı ve üretim uygunluğu,

· Hijyen Kalite Yönetim departmanımızın; denetim ve analiz kontrolünden geçmeyen ve izlenebilirliği sağlanmayan ürün alımı yapılmaz.

Bu firmalar düzenli aylık periyotlarda saha denetimler kalite departmanındaki uzman Gıda Mühendislerinin denetimi ile takip altına alınmaktadır.

ÜRETİM

Tüketici/Müşterilere özel oluşturulan menüler kalteli malzeme ve usta eller tarafından hazırlanıp uzman kişiler tarafından adım adım hazırlanarak takip altına alınır. Talimat ve Prosedürlere uyum içerisinde izlenebilirlik sağlanır.

Örneğin;

· Mal kabulden depolamaya, üretimden servise kadar tüm süreçler takip altına alınır.

· Yemeklerin pişme sıcaklığı ve servis sıcaklıkları izlenip kayıt altına alınır,

· Çiğ sebze ve meyvelerde 15 dakika klorlama yapılarak bakterilerden arındırılır ve 3 kez yıkama gerçekleştirilir,

· Kullanılan ekipmanlar yıkama sonrası dezenfeksiyon havuzlarında bekletilerek
kullanım öncesi ve sonrası dezenfekte edilir,

· Begonya personelleri 30dk arayla ellerini yıkayarak dezenfekte eder,

· Soğuk hava ve kuru gıda depolarındaki ürünler günde en az 2 kez sıcaklık ve
uygunlukları kontrol edilir,

Yapılan tüm kontroller HACCP sistemi ile kayıt altına alınır ve tarafsız olarak kalite
ekibi tarafından düzenli periyotlarda denetimler gerçekleştirilir ve checklist üzerinden
rapor haline getirilerek düzeltici faaliyetlerin alınması ve sürekli iyileştirme algısıyla
gelişim hedeflenir.